AUTOMATGIRSERVICE! AUTOMATISK FLUSHEMASKIN!

Hva er flushing av automatkasse?

De aller fleste biler har automatgir, og selv om mye går automatisk her, vil systemet trenge jevnlig vedlikehold for å unngå unødvendig slitasje. Faktisk er det slik at automatgir krever mer pleie enn manuelt gir, og oljeskiftintervallet varierer litt fra bilmerke til bilmerke.

Det ikke er tilstrekkelig å tømme oljen bare for å fylle på ny. Ved et vanlig oljeskift vil nemlig bare én tredjedel av oljen bli byttet ut. Det vil si at det blir liggende igjen gammel olje i automatkassen som kan fortsette å lage problemer. Oljen varer ikke evig, og etter 60 – 80.000 kilometer kjørt er det på tide å skifte olje i automatkassen ved hjelp av såkalt flushing. Da fjernes alt av løse partikler og gammel olje, slik at automatgiret kan føles nesten som nytt.

Tegn du kan være oppmerksom på

Det er flere tegn som kan tyde på at noe er galt med automatkassen, og du burde oppsøke et verksted dersom du opplever ett eller flere av disse tegnene:

  • Det kommer høye lyder fra girkassen
  • Bilen lekker olje
  • Girkassen vibrerer
  • Bilen rykker og napper
  • Du har problemer med å skifte gir, eller opplever sporadiske girskift

Det koster mye mer å bytte girkasse enn det gjør å flushe og bytte olje, så hvis du vil at girkassen skal vare lengst mulig, vil det lønne seg å være oppmerksom på hvordan den oppfører seg. I tillegg vil du redusere drivstofforbruket dersom girkassen fungerer optimalt, og dette fører til en mer kostnadseffektiv kjøring.

Priser fra 1990,- (pluss olje og evnt filter)